Christian Collins | Pixabay

Meer groen? Zo gaan we dat doen

Christian Collins | Pixabay

Groene vingers, maar geen groen in je buurt? Niet getreurd, de komende weken staan een heleboel acties op de planning. Van kleinschalige onthardingstechnieken over lokale ruimtelijke ordeningsplannen en een mars voor een krachtdadig natuurbeleid: voor elk wat wils.

21 maart-31 oktober: Vlaams kampioenschap tegelwippen

Tot eind oktober loopt het Vlaams kampioenschap tegelwippen. Iedere gemeente kan zich inschrijven, velen deden dat al. In oktober weten we wie met de gouden beker naar huis mag.

24 april: Natuurmanifestatie 

Draag jij ook de natuur in je hart? Met een positieve manifestatie wil Natuurpunt tonen dat het draagvlak voor natuurherstel groot is en het afbraakbeleid van de laatste weken een stap in de verkeerde richting is. Kleed je kleurrijk aan en kom op 24 april om 14h naar het plein voor Brussel Centraal. 

8 mei: Lezing 3 30 300 regel

Wil je alles te weten komen over de nieuwe 3 30 300 regel voor meer groen in de wijk? Grijp dan nu je kans, want op woensdag 8 mei geeft Professor Cecil Konijnendijk, de man achter het initiatief, een lezing over deze innovatieve groenregeling. Inschrijven kan via deze link.

25 mei: Trage wegen trefdag

Op zaterdag 25 mei komt de vzw Trage Wegen voor de jaarlijkse Trefdag samen in Herent, thuisbasis van de Werkgroep Open Wegen. Op het programma: een keuze uit één van de vijf sessies in de voormiddag en/of een fijne tocht langs de mooiste trage wegen van Herent in de namiddag. Deelname aan de Trefdag is gratis, inschrijven via https://www.tragewegen.be/evenementen/trefdag-trage-wegen-in-herent

Mei en juni: Masterclass ontharding 

In april, mei en juni organiseren VRP, Breekijzer vzw en Departement Omgeving opnieuw een masterclass ontharding voor lokale besturen. Alle info vind je op de site van de Vlaamse Vereniging voor Ruimte en Planning.